Escaldums, tall i suc o colls i punys. Aquests són els noms que se li
donen a una recepta tradicional de la nostra comarca, composta dels
menuts del pollastre (colls, pedrers, cor, fetge, mongetes, crestes,
cuixes, potes...) un sofregit de tomàquet, ceba i all, i una picada amb
un toc de fetge.
I hem cregut convenient posar-li aquest nom al blog per moltes raons; perquè forma part del nostre patrimoni local, el Vallès, perquè volem posar un petit gra de sorra a la recuperació de la cultura agroalimentària popular, i perquè, sobretot, el escaldums o tall i suc, és un plat d'aprofitament, que recull tot allò que composa un pollastre per a fer-ne un plat ben bò, i representen allò que volem portar a terme en aquest blog, aprofitar el nostre llegat històric per a crear un futur millor i ple de tots els possibles coneixements.
I és que el nostre objectiu, no és posar només el coneixement i les
nostres idees al sí del públic general, si no que el que de veritat ens
fa il.lusió és el poder aportar totes aquelles veus, tots aquells
productes, receptes, usos, tradicions, cultures etc., que sovint, massa
sovint, pel simple fet de ser antigues, minoritzades, o poc comercials
per al gran públic, hem perdut l'oportunitat de conèixer-les o provar
les seves qualitats. La riquesa de la nostra cuina, i dels productes que
dóna el nostre camp, és l'opció més segura per a fer perviure un cuina
popular plena d'oportunitats, gustos, accents, estils i opinions ben
plurals i actives, que és la base de la nostra cuina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada