dimecres, 21 de novembre del 2012

Què és el Tall i Suc?

 Escaldums, tall i suc o colls i punys. Aquests són els noms que se li donen a una recepta tradicional de la nostra comarca, composta dels menuts del pollastre (colls, pedrers, cor, fetge, mongetes, crestes, cuixes, potes...) un sofregit de tomàquet, ceba i all, i una picada amb un toc de fetge.


I hem cregut convenient posar-li aquest nom al blog per moltes raons; perquè forma part del nostre patrimoni local, el Vallès, perquè volem posar un petit gra de sorra a la recuperació de la cultura agroalimentària popular, i perquè, sobretot, el escaldums o tall i suc, és un plat d'aprofitament, que recull tot allò que composa un pollastre per a fer-ne un plat ben bò, i representen allò que volem portar a terme en aquest blog, aprofitar el nostre llegat històric per a crear un futur millor i ple de tots els possibles coneixements.

I és que el nostre objectiu, no és posar només el coneixement i les nostres idees al sí del públic general, si no que el que de veritat ens fa il.lusió és el poder aportar totes aquelles veus, tots aquells productes, receptes, usos, tradicions, cultures etc., que sovint, massa sovint, pel simple fet de ser antigues, minoritzades, o poc comercials per al gran públic, hem perdut l'oportunitat de conèixer-les o provar les seves qualitats. La riquesa de la nostra cuina, i dels productes que dóna el nostre camp, és l'opció més segura per a fer perviure un cuina popular plena d'oportunitats, gustos, accents, estils i opinions ben plurals i actives, que és la base  de la nostra cuina. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada