dilluns, 10 de desembre del 2012

La recepta amb Tall i Suc: caneló de col amb botifarra negra




Cada mes, des de Tall i Suc, us oferirem diverses receptes elaborades per nosaltres mateixos o bé, com en aquest cas, per un cuiner. Avui, en Mirko, propietari del restaurant Mirko Carturan de Caldes de Montbui, ens explica una recepta força original; el caneló envolcallat de col -elaborada amb la col de la varietat ull i fulla, collida del nostre hort- amb farsa de botifarra negra.

Recepta per a quatre persones. Ingredients:

1 col, varietat pell de galàpet, paperina, ull i fulla
350grs de botifarra negra
100grs d'oli d'oliva, us aconsellem tastar els olis de la nostra comarca, de la varietat Vera
70grs de farina
100grs de llet
Mig Api-rave o bé, si no en trobeu, api i rave
Nou moscada
50grs de crema de llet
Sal
1 Mànega pastissera

Fem la farsa del caneló

Poseu a sofregir en una cassola amb oli, la botifarra, i tot seguit hi afegiu la llet i la farina com si féssim una betxamel. Deixeu refredar-ho i ompliu la mànega de pastisser.

La crema d'api-rave 

Tot seguit, en la mateixa cassola, feu una crema amb l'api-rave, la nou moscada i la crema de llet, i hi afegiu 50grs de sal.

I fem el caneló de col

Netegeu la col, treieu els nervis i escaldeu-la un minut. Deixeu refredar-la en aigua i gel. 

En un drap de cuina, esteneu les fulles de col com si fos una sola, totes juntes, sense espais buits. I apliqueu la mateixa tècnica que els canelons; poseu-hi la farsa, doblegueu i enrotlleu l'envolcall de col.

I servim...

Serviu en un plat un fons de la crema de llet amb api-rave i a sobre, tres canelons prèviament escalfats al forn.

Bon profit!!!


Propietats de la col: La col, molt valorada des de l'antiguitat, i que gràcies a les seves qualitats i resistència a les baixes temperatures i malures del camp, ha salvat de la fam a moltes cases populars del món, té, en aquestes èpoques d'hivern -amb les primeres gelades- el seu punt màxim gust que la fa tan característica. 

Col ull i fulla
Rica en vitamines A, C E i B, fòsfor, sofre, potassi i alumini, és recomanable per a diabètics, per a l'àcid úric i redueix el colesterol.















Mirko Carturan
Restaurant Mirko Carturan, Caldes de Montbui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada