diumenge, 17 de març del 2013

La recepta amb Tall i Suc: l'estofat bord, l'estofat vegetal de les Garrigues


 
Ens aproximem a l'època del pèsol, i amb l'arribada d'aquesta lleguminosa, us descobrim un plat excel.lent, senzill d'elaborar, original i originari de la comarca de Les Garrigues, terra de bons olis, bones cassoles, i del curiós i rescatat, per sort, pa de ronyó.

La curiositat d'aquest plat, és que és un estofat, o més aviat un ofegat, de les diverses verdures que conté, sense que hi hagi acte de presència d'algun tipus de carn. Tot un descobriment per als vegeratarians o poc amants de la carn que vulguin menjar un bon estofat sense haver recórrer a sucedanis.

Ingredients per a quatre persones:

4/5 patates quennebech
200grs de pèsol, que siguin temporada. Recomanem les varietats floreta i ganxo.
1 ceba 
Vi negre
Brou o bé, aigua templada
2 o 3 tomàquets, com encara no ha arribat la temporada, us recomanem comprar tomàquet de penjar 
3/4 cebes de platillo

Poseu la ceba i els tomàquets sencers a la cassola, i deixeu que enrosseixin. Quan la ceba i el tomàquet ja estan  prou confitats, treieu els tomàquets i tritureu-los amb la batedora, resultant un salsa de tomàquet ben fina. Afegiu la salsa de tomàquet amb la ceba. 

Poseu un tupí d'aigua o de brou a escalfar. Peleu i talleu les patates a daus no gaire gruixuts. Afegiu les patates al sofregit i aboqueu-hi el brou fins que quedin les patates ben cobertes. Tapeu la cassola, i deixeu que les patates es vagin coent amb la seva pròpia aigua. 

A mitja cocció, hi afegiu els pèsols, i un bon raig de vi negre. No tapeu la cassola, deixeu que l'alcohol del vi s'evapori. Manteniu el foc baix, aneu remanant de tant perquè no s'enganxin les patates, i afegiu, si cal, més brou. Espereu que cogui una hora i mitja, en funció de la cocció de les patates, rectifiqueu de sal i pebre, i ja podeu servir. Us recomanem menjar aquest plat el dia següent, ja que aquest, un dia després, haurà incorporat tota la intensitat del vi, el tomàquet i els pèsols a les patates.

Bon profit i bona cuina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada