Us transcrivim una de les receptes de La Cassola, per si en voleu fer un plat aquests dies de Quaresma. La referència de la recepta ve d'un llibre anomenat Nou Manual de Cuinar amb tota Perfecció, publicat per primer cop l'any 1830.
Es
prenen peus de moltó crestat, i escaldats i nets que siguin, del modo
que s'ha dit al tractar d'ells, es couen amb aigua que'ls cobreixi del
tot; cuits i assaonats de sal, s'escorren, treient-los tot seguit els
ossos mentre són calents; es trinxa la carn no tan menuda com per
llonganissa, després es posa aquesta en una cassola, assonant-la amb
totes espècies: es debaten amb sucre i canyella la quantitat d'ous crus
que correspongui, tot lo qual es tirarà sobre la carn, que estarà
aplanada a la cassola amb una porció de caldo, es courà tot junt a foc
suau per tal que no s'agafi, i a l'observar que la cassola xiula, es
treu per tirar-hi una altra quantitat d'ous batuts amb sucre, canyella i
suc de llimona; se li posarà foc a sobre i sota per a que faci la
crosta i un cop feta, es treu del foc i amb unes plomes es ruixa amb suc
de llimona i aigua de roses abans de servir-la. Si es vol més fina,
quan debatis els ous hi pots afegir un poc de llet. També pot usar-se en
lloc dels peus referits, els de porc; és a dir, que per molt d'adob no
es perdrà.
Que vagi de gust!
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada