dijous, 18 de juliol del 2013

Bones notícies per als fogons del Vallès! 
El Vallès està de celebracions, i no només perquè siguin temps de festes majors. Aquest proper dilluns, diversos restaurants de la comarca han decidit presentar-se en societat sota el nom de Cuina VO. 

Unir-se amb allò que ens faci diferents per a poder mirar el futur amb esperança. Aquesta és, potser, una manera de definir la creació del nou col·lectiu de cuiners de la nostra comarca, el Vallès Oriental.

La veritat, és que amb els temps que corren i després de la mala notícia del tancament d’un il·lustre de la cuina com és Can Fabes, una notícia d’aquest tamany és més que positiva. 

El Vallès, té molts recursos, però, sobretot, té moltes possibilitats de ser una comarca de referència culinària. L’impuls que des de les diverses administracions (Consell Comarcal, Diputació de Barcelona, ajuntaments) entitats de caràcter local (Llavors Orientals, Slow Food, Gremi d’Hosteleria) i el que és més important, tot un reguitzell de productors i restauradors, i la sempre més que important col·laboració de l’il·lustre i inacabable cuiner vallesà Pep Salsetes, es porta a terme, té fruits, tots a la pràctica, exitosos;
La recuperació de les varietats antigues de tomàquets del Vallès, que enguany celebra el seu quart any. La promoció de la mongeta del carai, que compta ja amb una producció comercial i diversificada entre productors . O la tasca que fem des de La Catxaruda per incorporar l’accent vallesà –mitjançant receptaris i particularitats de la cultura porcina local- alhora de fer els embotits. Són aquestes, algunes de les iniciatives que es porten a terme al llarg del nostre territori vallesà i que la cuina ha de poder aprofitar: experiència, tradició i futur és la millor combinació per a la revaloració de la cuina a la nostra comarca. 

Al Vallès, es fa difícil parlar d’una cuina singular. Però, sí que té o ha tingut les seves particularitats, o, si més no, ha tingut les seves maneres d’entendre la cuina tradicional. Som una comarca de pas, així ho avala la gran riquesa en fondes, i una terra on fins no fa gaires anys, el món agrícola n’era el medi de vida per a molts vallesans cosa que ha influït en els nostres usos culinaris tradicionals.

Per tant, la cuina, al nostre territori ha fet un gran pas per a posar la seva història on cal, on ens agrada a tots, als fogons! I què millor que fer-ho amb bons professionals, bons productes i gent que amb un llarg recorregut històric ens donen la possibilitat de redescobrir el nostre patrimoni més essencial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada