dilluns, 7 de gener del 2013

La recepta amb Tall i Suc: pastís de col amb poma

Aquesta recepta és força curiosa en la seva compòsició, molt senzilla, equilibarada per a una dieta suau després d'unes festes nadalenques atapaïdes de menjar per a tots nosaltres. Té el seu origen a Gal.les, Regne Unit.  

Ingredients per a sis persones:

1 col ben grossa, de la varietat  milano o pell de galàpet
25 grams de mantega
1/2 cebes de figueres o babosa
50 grams de pansa
6 pomes de la varietat gala o golden
4 ous

Poseu a bullir la col durant poc més de 10 minuts, escolliu les fulles més verdes i unes quants de ben verdes. Guardeu el caldo.
 
Mentrestant, talleu les cebes a juliana i poseu-les a sofregir lentament, quan quedin mitjanament rosses afegiu-hi la poma tallada i pelada, sense el pinyol. Tapeu la cassola i ofegeu-ho, a mitja cocció hi afegiu la pensa i torneu a tapar. Deixeu que la poma s'estovi i quedi ben cuita. Saleu i pebreu al vostre gust. 

Agafeu una safata per al forn i passeu-hi la mantega per tota la base i contorns de la safata. Afegiu la ceba i la poma i feu-ne una base ben repartida per tota la safata.

Agafeu les fulles de la col, treieu els nervis principals i feu una primera capa a sobre de la poma amb les fulles més verdes, posteriorment en feu una altra amb les fulles més grosses i verdes que faran de cobertura perquè les fulles més verdes no quedin recremades.

Poseu-ho al forn durant mitja hora a 180/200º, i aneu controlant que les fulles de la col no es cremin més del compte. 

Mentre el pastís es cou al forn, feu els ous a la poché amb el suc de la col que heu guardat. Depenent de de la col -l'òptim és amb la col de milano- veureu que els ous queden de color verdós, ja que els components químics de la col provoquen un tint natural en el color dels ous sense provocar cap modificació en el gust. 

I ja per últim, treieu el pastís del forn, repartiu homogeniament els ous poché al damunt i ja podeu servir. 

Bon profit i bon any per a totsi totes!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada