dilluns, 18 de febrer del 2013

Una recepta de La Cassola


Us transcrivim una de les receptes de La Cassola, per si en voleu fer un plat aquests dies de Quaresma. La referència de la recepta ve d'un llibre anomenat Nou Manual de Cuinar amb tota Perfecció, publicat per primer cop l'any 1830.
 
Es prenen peus de moltó crestat, i escaldats i nets que siguin, del modo que s'ha dit al tractar d'ells, es couen amb aigua que'ls cobreixi del tot; cuits i assaonats de sal, s'escorren, treient-los tot seguit els ossos mentre són calents; es trinxa la carn no tan menuda com per llonganissa, després es posa aquesta en una cassola, assonant-la amb totes espècies: es debaten amb sucre i canyella la quantitat d'ous crus que correspongui, tot lo qual es tirarà sobre la carn, que estarà aplanada a la cassola amb una porció de caldo, es courà tot junt a foc suau per tal que no s'agafi, i a l'observar que la cassola xiula, es treu per tirar-hi una altra quantitat d'ous batuts amb sucre, canyella i suc de llimona; se li posarà foc a sobre i sota per a que faci la crosta i un cop feta, es treu del foc i amb unes plomes es ruixa amb suc de llimona i aigua de roses abans de servir-la. Si es vol més fina, quan debatis els ous hi pots afegir un poc de llet. També pot usar-se en lloc dels peus referits, els de porc; és a dir, que per molt d'adob no es perdrà.

Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada