dijous, 31 de gener del 2013

La recepta amb Tall i Suc: Arròs fumat amb pollastre ecològic de Gallecs, carxofes i cansalada




Ingredients:
 
1 - Pollastre

1 - Ceba

1 - Pebrot verd italià

1 - Cap d'alls

4 - Tomàquets madurs

100 gr - Cansalada de porc

4 cors - Carxofes

240 g - Arròs bomba

10 cl - Vi ranci

100 gr - Ceps secs


Preparació:

Elaboració del brou:
Desosseu el pollastre i reserveu les cuixes i el pit. Doneu color a la carcassa en una olla i incorporeu-hi totes les verdures excepte les carxofes.
Ho sofregiu fins que es caramel·litzi bé, i a continuació, ho desglaceu amb el vi ranci, tot deixant evaporar l'alcohol.
Acte seguit, mulleu-ho amb aigua freda fins a cobrir-ho i deixeu que bulli a foc lent durant vint minuts. Deixeu-ho infusionar durant dues hores. Ho coleu i reserveu.

Elaboració de l'arròs:

En una paella sofregiu el pit i les cuixes prèviament trossejats, juntament amb la cansalada de porc, fins que afagin color.
Afegiu-hi 50 grams de pebre verd, dos grans d'all, quatre cors de carxofes  i els ceps, i sofregiu-ho fins a rostir.
Decanteu l'excés de greix, mulleu-ho amb un got de vi ranci fins evaporar l'alcohol.
A continuació, nacreu l'arròs i mulleu-ho amb 960 grams de brou de la preparació anterior, prèviament escalfat.
Saleu-lo i el deixeu bullir durant deu minuts, i els vuit restants acabeu la cocció al forn perquè agafi un bonic color daurat.


Sarai Tengo Azor
Restaurant Can Major
telf: 935680280

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada