De botifarres d'ou, al nostre país, en podem trobar de moltes menes, però avui us presentem la manera vallesana d'elaborar la botifarra d'ou.
Les cases Can Flixé i el Flix de Bigues, Ca l'Espel o la Bastida Nova de Santa Eulàlia, ens han parlat de les matances del porc, i com a la botifarra d'ou hi afegien arròs, uns diuen que servia per allargar, altres diuen que li donava més gust a aquest embotit.
Així mateix, l'arròs es bullia amb el caldo de la caldera, cosa que ajudava a ressaltar el gust de l'arròs. I com no, al Vallès, a la botifarra d'ou també se li afegia el rostilló (una part greixosa que es fa majoritàriament amb la part intestinal anomenada valona).
A La Catxaruda n'hem volgut recuperar aquesta interessant recepta per a fer la botifarra d'ou. I n'hem contemporitzat el seu mode de fer-la, sempre tenint en compte la tradició i la base de la seva elaboració. La nostra botifarra d'ous és elaborada amb arròs de Pals (varietat bomba) i el caldo amb el què bullim l'arròs és un caldo de verdures (pastanaga, col, api, porros). Verdures, les quals, també afegim a la botifarra.
Ja sabeu, si voleu i us ve de gust, us convidem a tastar aquesta petita però sempre interessant recepta tradicional de fer la botifarra d'ou.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada