dimarts, 5 de febrer del 2013

Dijous Gras, botifarra menjaràs


És tradició que per les èpoques carnestoltenques mengem botifarra d'ou. Ja ho diu la dita; per dijous gras, botifarra menjaràs. 

De botifarres d'ou, al nostre país, en podem trobar de moltes menes, però avui us presentem la manera vallesana d'elaborar la botifarra d'ou. 

Les cases Can Flixé i el Flix de Bigues, Ca l'Espel o la Bastida Nova de Santa Eulàlia, ens han parlat de les matances del porc, i com a la botifarra d'ou hi afegien arròs, uns diuen que servia per allargar, altres diuen que li donava més gust a aquest embotit.


Així mateix, l'arròs es bullia amb el caldo de la caldera, cosa que ajudava a ressaltar el gust de l'arròs.  I com no, al Vallès, a la botifarra d'ou també se li afegia el rostilló (una part greixosa que es fa majoritàriament amb la part intestinal anomenada valona). 

A La Catxaruda n'hem volgut recuperar aquesta interessant recepta per a fer la botifarra d'ou. I n'hem contemporitzat el seu mode de fer-la, sempre tenint en compte la tradició i la base de la seva elaboració. La nostra botifarra d'ous és elaborada amb arròs de Pals (varietat bomba) i el caldo amb el què bullim l'arròs és un caldo de verdures (pastanaga, col, api, porros). Verdures, les quals, també afegim a la botifarra. 

Ja sabeu, si voleu i us ve de gust, us convidem a tastar aquesta petita però sempre interessant recepta tradicional de fer la botifarra d'ou.

Bon Carnestoltes! Bones botifarres! I per carnestoltes, almenys per uns dies, feu els poca-soltes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada